Camino in de Kempen

Wandelen op de feestdag van Jacobus

De Camino in de Kempen komt er alweer aan. Op 25 juli a.s. wordt er gewandeld door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Het belangrijkste van deze dag is het met elkaar wandelen. Als extra worden er tijdens deze tocht herinneringen opgehaald van het pelgrimeren naar Santiago de Compostela. Ook plaatselijke bezienswaardigheden spelen een rol tijdens het lopen. De tocht wordt georganiseerd door vrijwilligers van drie organisaties: de Jacobushoeve, de Pelgrimshoeve Kafarnaüm en het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (afdeling zuidoost). Zij zorgen dat de wandelaars niets te kort komen. Tijdens de lunch is er koffie, thee en broodjes. Aan het eindpunt, de Jacobushoeve, wordt voor de deelnemers het bekende Jacobusbrood gebakken en wordt er muziek gemaakt. De deelnemers kunnen bij het inschrijven kiezen tussen een tocht van 8 of 16 km.
Op dinsdag 25 juli gaan de deelnemers groepsgewijs van start vanaf 9.00 uur. De start is bij de Pelgrimshoeve Kafarnaüm (Servatiusstraat 11, 5512 AJ Vessem). Er wordt gelopen in groepen van 10 á 15 personen; de leiding van de groep berust bij een Santiagoveteraan of –veterane.

Inschrijven voor de tocht kan tot 18 juli op de website van de Jacobushoeve www.jacobushoeve.nl (“Camino in de Kempen” aanklikken) of schriftelijk op de Pelgrimshoeve Kafarnaüm en de Jacobushoeve. De kosten bedragen 5,00 Euro per persoon. Contante betaling vindt plaats op 25 juli voor het vertrek van de wandeling.

camino in de kempen 2017

De Jacobuswandeling 2016 bij het Grootmeer

Lichtwens

licht

LICHTWENS
(De dagen ontvangen al weer meer LICHT)

LEVENSLICHT ervaren

2017in het LICHT zetten
* een nieuw jaar gaan verLICHTENen
* elke maand LICHT geven
* iedere week het LICHT gunnen
* dagelijks LICHT verspreiden
* ervaringen – welke dan ook – beLICHTen
* haar/hem – nog onder ons of al heengegaan – in het LICHT
blijven zetten
* 2017 met volop LICHTpuntjes gaan beleven

Laat het komende jaar voor U en ons een LICHTtocht worden
Vrijwilligers van de Pelgrimshoeve

FIETS 3-DAAGSE OP 22-23 24 SEPTEMBER 2017 VANUIT PELGRIMSHOEVE KAFARNAUM IN VESSEM

FIETS 3-DAAGSE OP 22-23-24 september 2017 VANUIT PELGRIMSHOEVE KAFARNAUM IN VESSEM
De fiets 3-daagse is bedoeld voor mensen die plannen hebben om een pelgrimstocht per fiets te gaan maken.
De 3-daagse start op vrijdag 22 september 2017 om 09.30 uur op de pelgrimshoeve en eindigt op zondag 24 september 2017 om ongeveer 16.00 uur.
Je neemt deel met je eigen fiets en de bepakking die je mee wilt nemen op je pelgrimstocht.
Er zijn fietsers die willen kamperen en er zijn ook mensen die gebruik willen maken van andere faciliteiten onderweg. Daarom hebben we ook 2 mogelijkheden om te slapen op de pelgrimshoeve. Dit kan binnen in de hoeve en buiten in je eigen tentje. Het voordeel is dat je hier al e.e.a. kan uitproberen.
De 3-daagse wordt begeleid door 2 (fiets)pelgrims die ervaring hebben met het onderweg kamperen, slapen in B&B, herbergen en refugio’s. We hebben op de avonden speciale aandacht voor o.a. de bagage, de kampeeruitrusting, de training, veiligheid, GPS, de kosten, het thuisfront, routes, kleding enz.
De afstanden zijn: dag 1: 55 km, dag 2: 85 km, dag 3: 65 km.
Het tempo wordt in overleg met de groep afgestemd.
De kosten zijn €110- p.p. dit is incl. 2xontbijt, 3xlunchpakket, 2x (pelgrims)diner en koffie/thee op de hoeve.
Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Als je je alvast wilt aanmelden kan dat via pelgrimsweekenden@gmail.com
Voor vragen mailen naar toinemartens1949@gmail.com