Camino in de Kempen

Wandelen op de feestdag van Jacobus

De Camino in de Kempen komt er alweer aan. Op 25 juli a.s. wordt er gewandeld door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Het belangrijkste van deze dag is het met elkaar wandelen. Als extra worden er tijdens deze tocht herinneringen opgehaald van het pelgrimeren naar Santiago de Compostela. Ook plaatselijke bezienswaardigheden spelen een rol tijdens het lopen. De tocht wordt georganiseerd door vrijwilligers van drie organisaties: de Jacobushoeve, de Pelgrimshoeve Kafarnaüm en het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (afdeling zuidoost). Zij zorgen dat de wandelaars niets te kort komen. Tijdens de lunch is er koffie, thee en broodjes. Aan het eindpunt, de Jacobushoeve, wordt voor de deelnemers het bekende Jacobusbrood gebakken en wordt er muziek gemaakt. De deelnemers kunnen bij het inschrijven kiezen tussen een tocht van 8 of 16 km.
Op dinsdag 25 juli gaan de deelnemers groepsgewijs van start vanaf 9.00 uur. De start is bij de Pelgrimshoeve Kafarnaüm (Servatiusstraat 11, 5512 AJ Vessem). Er wordt gelopen in groepen van 10 á 15 personen; de leiding van de groep berust bij een Santiagoveteraan of –veterane.

Inschrijven voor de tocht kan tot 18 juli op de website van de Jacobushoeve www.jacobushoeve.nl (“Camino in de Kempen” aanklikken) of schriftelijk op de Pelgrimshoeve Kafarnaüm en de Jacobushoeve. De kosten bedragen 5,00 Euro per persoon. Contante betaling vindt plaats op 25 juli voor het vertrek van de wandeling.

camino in de kempen 2017

De Jacobuswandeling 2016 bij het Grootmeer