Verblijf

Pelgrims

Wandelaars en fietsers kunnen terecht voor overnachting, ontbijt en andere diensten. Liefst vooraf reserveren. Bij reservering wordt naar uw persoonlijke adresgegevens, mobiele nummer en eventueel pelgrimspas gevraagd. U bent in ieder geval welkom vanaf 17.00 uur tot de volgende morgen 09.00 uur. De gastheer en gastvrouw zullen de beschikbaarheid van de accommodaties, diensten en onkosten met u bespreken.

Daggasten

Op de Pelgrimshoeve ontvangen we ook groepen. Zij kunnen reserveren en een korte brochure aanvragen over het programma en de kosten (info@pelgrimshoevekafarnaum.nl) De groepen met minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers krijgen een dagprogramma aangeboden door een van onze ervaren vrijwilligers, inclusief een lunch.

Gastheerschap

Bestuur, Werkgroepleden, Algemeen Beheerder en Algemeen Coördinator zorgen voor de voortgang van de organisatie. Elke maandag is er een ‘overdrachtgroep’ in huis, zij regelen de ontvangst en introductie van de nieuwe gastheer en gastvrouw op die dag. De overdracht valt onder verantwoording van de werkgroep Gastheerschap. Eén van de werkgroep Gastheerschap is elke maandag aanwezig naast kasbeheerder en iemand die de agenda bijwerkt. Br. Fons vertegenwoordigt vooral ‘het ontmoeten’. In de loop van de week ondersteunen de werkgroepleden gastheer en gastvrouw en zijn zij oproepbaar bij problemen, naast de Algemeen Coördinator en Algemeen Beheerder.

Vrijwilligers

Op de Pelgrimshoeve werken alleen vrijwilligers. Bestuur, Werkgroepleden (Pelgrimeren voor volwassenen, jeugdpelgrimage, ontvangen van vormselgroepen e.a., onderhoud gebouwen, administratief werk), Algemeen Beheerder en Algemeen Coördinator zorgen dat de “goede werken” op het gebied van gastvrijheid mogelijk gemaakt worden. Regelmatig komen vrijwilligers helpen bij periodieke schoonmaakwerkzaamheden, was- en strijkdiensten, tuin- en kluswerkzaamheden. Elke tweede maandag van de maand komt een vaste groep bijeen om elkaar te ontmoeten en in de tuin te werken. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom en kunnen zich per mail of telefonisch melden.

Gastheren en gastvrouwen

Door de bereidheid van velen kan de Pelgrimshoeve het hele jaar open zijn. Elke maandag komen twee vrijwilligers (gastheren en/of gastvrouwen) om een week lang het dagelijks beheer van de hoeve op zich te nemen. Zij krijgen een gedegen introductie van de werkgroep Gastheerschap en worden op de hoogte gesteld van het weekprogramma en de reserveringen. De gastheren, gastvrouwen ontvangen alle gasten en dragen zorg voor een prettig verblijf. Elke maand verschijnt een aangepaste planningslijst. Voorwaarden en regelingen omtrent het gastheerschap kunt u opvragen via gastheerschap@outlook.com.